YA ALLAH AKU MERINDUIMU
10:02 PM | Author: Amirul Mukminin


ya ALLAH.segala puji kepadaMU PENGUASA ALAM,Selawat dan salam untuk junjungan kekasihMU MUHAMMAD RASULULLAH.. semoga aku dipertemukan ramadahan kali ini dan dikumpulkan dengan kaum yg beriman diakhirat sana,AMPUNKAN ya ALLAH Ampunkan dosa2 ku kedua ibu bapaku,guruku dan kaum muslimin..

ya ALLAH aku merindui mu...ampunkan dosaku ya ALLAH.kenapa aku seringkali lalai dan terleka..aku sering kali memohon ampun pada tapi aku kembali melakukan perkara yg maksiat padaMU..hatiku ingin berubah tapi kenapa aku hanya berubah seketika..bukan selamanya..ingin ku menghafal kalam2 MU.semoga setiap kali aku merinduimu dapat kembali aku mengingat kembali perutusan cinta yang kau berikan sebelum aku wujud lagi..YA ALLAH engkaulah cinta agungku..aku ingin setiap perutusan cinta dari KALAM MU itu dapat ku lakukan dalam kehidupanku sebagai tanda ku sayang kepadaMU....

ya ALLAH jadikan aku dalam golongan hambaMU yang sentiasa bersyukur bila mendapat kenikmatan dan jadikan aku dari dalam golongan hambaMU yang sabar bila diberi ujian..tak ingin ku jauh dari MU ya ALLAH.janganlah KAU tinggalkan aku walo sesaat pun..kerana aku tidak dpat hidup tanpa MU..hidup dan mati ku hanya UNTUKMU..ya ALLAH berikanlah aku petunjuk hidayah agar aku tidak lari dari jalan RAHMATMU..ya ALLAH..

Ya Allah, aku memohon agar memilihkan mana yang baik menurut Engkau ya Allah. Dan aku memohon memberikan kepastian dengan ketentuanMU, aku memohon dengan kemurahan mu yang maha Besar lagi maha Agong. Kerana sesungguhnya Engkaulah yang berkuasa, sedang aku tidak tahu dan KAU lah mengetahui segala sesuatu yang masih tersembunyi.

Ya Allah, jika sesuatu perkara itu baik bagiku, maka berikanlah perkara itu kepada hambaMU INI dan mudahkanlah ia bagi hambaMU INI,Berikanlah juga keberkatan pada aku ini ya ALLAH..

Ya Allah, jika sesuatu perkara itu Tidak baik bagiku, bagi agama hambaMU ini dan kehidupan aku, dan tidak baik kesannya pada ku,jauhkanlah aku daripadanya.

Dan berilah kebaikan di mana saja aku berada, jadikanlah hambamu ini orang yang rela dan redha atas segala anugerahMU.YA ALLAH kurniakanlah aku isteri dan zuriat yang menjadi pnyejuk dimata juga penawar dihati..dan jadikanlah kami berada dalam golongan yang bertaqwa ya ALLAH..bantulah kami kaum muslimin di stiap tempat dan setiap waktu ya ALLAH..

AMIN YA RABBALALAMIN
|
This entry was posted on 10:02 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comments: